Raluca Cioca
Canto, pian si balet pentru copii
Fara filtre

Rares Dragomir

Biografie

Rares Dragomir a iubit si a respirat intotdeauna prin intermediul muzicii si al artelor.

A crescut cu muzica tatalui sau, regretatul compozitor Marcel Dragomir, un suflet unic, care i-a insuflat pasiunea pentru muzica, iubirea pentru frumos, un om de la care a invatat tainele muzicii. A avut ocazia sa descopere secretele succesului in arta predarii, urmarind toate lectiile si repetitiile facute cu marile voci, vedete care au incantat publicul. A crescut pe platourile de televiziune asistand la inregistrarile si filmarile tuturor show-rilor TV pentru care tatal sau compunea muzica. Toate acestea l-au influentat covarsitor in dezvoltarea carierei artistice. Primele aparitii TV in care a cantat si a prezentat au avut loc in 1980 la TVR, emisiunea Lumea Copiilor.
S-a lansat in muzica in 1992, la Festivalul International Bucuresti 92. Au urmat apoi numeroase aparitii TV, recitaluri pe diferite scene si selectii importante precum: Cerbul de Aur, Scoala Vedetelor, Festivalul Muzicii de Dragoste, Festivalul Mamaia, Te cunosc de undeva, etc. A avut ocazia sa capat experienta in lumea filmului odata cu rolurile avute in filmele: “Muschetarii in vacanta” si “Ambasadori, cautam patrie”.
Imbinarea intre muzica si televiziune a nascut si cariera lui de realizator si prezentator TV si Radio in TVR, Tele 7ABC, OTV, Antena 1, Itsy Bitsy FM si Vibe FM.

Valori

Am iubit dintotdeauna copiii si m-am inteles foarte bine cu ei, la randu-mi considerandu-ma “un suflet de copil”, astfel ca in paralel cu muzica, televiziunea si radioul, mi-am dedicat o mare parte a timpului, predand copiilor muzica si arta scenica. Lucrez cu copiii si tinerii, intr-o maniera relaxanta, fiecare cursant deprinde cunostinte de baza despre muzica, isi largeste orizontul si cultura artistica, invata atitudinea de invingator in viata si pe scena. Incurajez cursantii sa-si dezvolte imaginatia, creativitatea si simtul artistic. Unul dintre visele mele de artist a fost si este sa transmit tuturor celor din jurul meu emotia si vibratia spirituala cu ajutorul muzicii. In acest sens, am comunicat intotdeauna cu oamenii prin arta, compunand sau interpretand muzica. La fel de mult mi-am dorit sa transmit copiilor invataturile si experienta mea.
Rares Dragomir