raluca-cioca-featured-bio-v2
Raluca Cioca
September 4, 2014
rares-dragomir-featured-bio
Rares Dragomir
September 4, 2014
Fara filtre

Roxana Andronescu

Biografie

Roxana Andronescu este adepta lucrului mic, facut exceptional.

Nu a inceput cu muzica, ci cu patinajul artistic. Apoi, de la 6 la 17 ani a fost gimnasta si dansatoare la Palatul Copiilor, iar undeva, pe la mijloc, a facut sase ani de inot. Intre 17 si 18 ani, a lucrat la Circul de Stat din Bucuresti (sase luni acrobatie pe sarma, sase luni acrobatie pe cai).
A urmat Facultatea de Teatru, intr-un moment in care ea deja canta, si s-a gandit ca actoria i-ar prinde bine pentru scena, pentru interviuri, pentru dictie, pentru a masca anumite stari. Si nu s-a oprit la actorie, ci a continuat nebunia facand cascadorie. In momentul acesta, are cam doua zeci de filme in care a fost cascador si/sau actor.
Muzica s-a insinuat cumva pe nevazute in viata ei. Era intr-un ansamblu de dans la Palatul Copiilor si impreuna cu colegele ei devenisera prietene bune cu baietii din orchestra Palatului. La un moment dat, Ovidiu Petrescu, unul dintre baietii din orchestra, a auzit-o fredonand o piesa si i-a zis ca are "gat" bun, sa nu-l lase sa se iroseasca. A sfatuit-o sa faca Scoala Populara de Arta, ceea ce a si facut.
Din 2003, a inceput constructia trupei Spin, alaturi de Catalin Popescu, cu care colaborase si pe cand canta in Capuccino. Formatia asta a aparut din dragostea lor nebuna pentru muzica live, pentru muzica de trupa. Spin a refuzat zeci de cantari, pentru ca erau obligati sa faca playback, iar ei i s-a pus pata neagra, inca de pe vremea formatiei Capuccino, cand la un moment dat, colega ei de trupa a trebuit sa cante la o telecomanda cu un burete in varf, pentru ca nici macar doua microfoane nu existau.
Am mai fost autor si compozitor la Tommo Production si din 2015 pana in prezent sunt autor si compozitor la DeMoga Music.

Valori

Eu sunt adepta lucrului mic facut exceptional! Daca un solist nu poate "jongla" decat intr-o singura octava, dar ceea ce face el acolo iti da fiori pe sira spinarii, e mult mai bine decat sa aiba un ambitus de opt octave, dar sa nu stie sa-l foloseasca, sa nu impresioneze deloc.
Roxana Andronescu