Rares Dragomir
Fara filtre

Raluca Cioca

Biografie

Raluca Cioca este prim-solista, mezzosoprana a Operei Nationale Bucuresti si a Teatrului National de Opereta si Musical “Ion Dacian” Bucuresti.

Este apreciata mai ales pentru roluri solistice in colaborare cu Orchestra Radiodifuziunii Romane, Opera Romana Craiova si Teatrul de Opera si Balet “Oleg Danovsky” Constanta, Filarmonica “George Enescu” si alte numeroase filarmonici din tara si de peste hotare. De asemenea se remarca pe scena internationala in roluri complexe - Suzuky in Madamme Butterfly de G. Puccini, Carmen in Carmen de G. Bizet, Maddalena in Rigoletto de G. Verdi Flora in Traviata de G. Verdi, Orlovsky in Liliacul de J. Strauss, interpretari apreciate deopotriva de publicul si presa nationala si europeana.

Valori

Pentru mine muzica este modul in care ma redescopar in noi ipostaze, cu aceeasi curiozitate, in fiecare zi. Arta, in general, presupune atentie concentrata asupra starilor interioare, dar si asupra felului in care acestea sunt transmise si se reflecta in exterior, in reactia instantanee a celor care asista la actul artistic. Cu timpul, studiind si studiindu-ma, am reusit sa ma regasesc în diferite situatii placute, contradictorii sau extreme, sa redau trairile unor personaje radical diferite, sa ating poate anumite idealuri, sa traiesc în lumi pline de mister, de conotatii, de frumusete. Toate acestea pentru a atinge sufletul publicului.
Raluca Cioca